zaterdag 25 februari 2017

Op donderdag 9 februari begon ik een nieuw avontuur met als uiteindelijk doel om 25 kilo af te vallen. Ik had bedacht dat ik een jaar de tijd wilde nemen om goed voor mezelf te zorgen, om beter te gaan eten en om langzaam maar zeker weer het figuur en de conditie te krijgen die ik 25 jaar geleden had. Een kilo voor ieder jaar terug in de tijd.
Reken het maar uit. 25 kilo in een jaar afvallen, dat is iets meer dan 2 kilo per maand afvallen en dus ongeveer een pond per week. Dat lijkt me te doen.
Betekent dit ook dat het je lukt vanaf dag één keurig alles volgens het boekje te doen en dan dus die kilo's geleidelijk weg te werken? Hmmm. Dream on baby, it's damn hard work!

Om te beginnen deed ik boodschappen. En boodschappen. En nog meer boodschappen. Ik kocht allerlei zaken waar ik nog nooit van had gehoord, of waar ik wel van had gehoord maar geen idee had waar ik ze zou moeten vinden. Ik leerde wat moerbeien zijn, en gojibessen Ik ontdekte de beste plek om boekweitmeel te kopen, ontdekte dat chiazaad pas lekker wordt als het het in vloeistof laat weten en ontdekte dat boekweitwafels met lijnzaad een heerlijk alternatief is voor rijstwafels.
Ik ontdekte ook dat mijn portemonnee niet oneindig is en dat na twee keer boodschappen doen de bodem in zich kwam. Ik ontdekte ook dat sommige recepten een echte culinaire verrassing inhielden, en dat het zonde was om ingrediënten weg te gooien. Ik ontdekte dat ik weinig tijd en zin heb om ' ochtends een half uur in de keuken te staan om ontbijt en lunch te maken.

Kortom, ik vind het dieet verrassend, lekker, duur en bewerkelijk. Dus zoek ik, oplossingsgericht als ik ben, naar manieren om het dieet stiekem een beetje naar mijn eigen leefstijl om te buigen. Dat resulteert in veelvuldig eten van bananen, noten, boekweitwafels en druiven. Het resulteert erin dat ik weer maaltijden over ga slaan (mijn uitdaging is niet vasten, maar juist met regelmaat eten) en dat ik uiteindelijk ook weer slechte dingen ging eten en mijn oude liefde voor wijn drinken weer heb opgepakt.
En dát is natuurlijk allemaal niet de bedoeling. Ik heb niet voor niets € 199 uitgegeven. Ik wist van te viren dat ik zou starten met RFL en dat dat een eenzame exercitie was. Dus ik moet ergens de motivatie vinden om gewoon weer door te gaan.

Wat ik heb gegeten sinds 9 februari?
Dag 1: omelet met snoeptomaatjes, courgettesalade met feta, courgette met falafelballetjes
Dag 2: banaan, courgettesalade met feta, courgette met falafelballetjes
Dag 3: omelet met snoeptomaatjes, banaan/druiven/noten, stoofschotel met tonijn
Dag 4: bananenchia (met mango), banaan/druiven/noten, stoofschotel met tonijn
Tot hier ging het nog redelijk.

Op dag 5 had ik een cursus in Amsterdam, met lunch. Omdat dat de vorige keren een hele goeie vegan lunch was met pompoensoep enzo, had ik geen eten meegenomen. Dat was een misrekening, deze keer waren er allleen maar witte belegde stokbroodjes...
Dag 5: banaan/noten, wit stokbroodje met kaas en sla, mandarijn, gebakken kipfilet met paksoi en champignons (eigen fantasierecept), tussendoor noten en druiven

Dag 6: banaan/druiven, komkommer/tonijn/avocado, witvis met gestoofde groenten, noten
Dag 7: roze ontbijtbowl, Eikenbladsla met avocado en tonijn, witvis met gestoofde groenten
Dag 8: bananenchia, banaan/druiven/noten, erwtensoep (in een theatertje met eten erbij, ik had geen keuze helaas, maar ik was trots op mezelf dat ik geen roggebrood met spek had genomen en niets at van het Turks brood met Kruidenboter
Dag 9: omelet met champignons, noten/bananen, kipfilet met gebakken groenten, 2 glazen witte wijn
Dag 10: bananenchia met roeryoghurt omdat de amandelmelk op was, banaan, diverse hapjes zonder koolhydraten (blokjes kaas, olijven, noten e.d.), 4 glazen witte wijn
Tja, een afscheidsfeestje van een vriendin die gaat verhuizen... ik had zelf tabouleh meegenomen en daar niets van gegeten, maar helaas kon ik de wijn niet laten staan....

Dag 10: banenchia, erwtensoep, tomatensoep, Franse kaas, 3 glazen rode wijn
Op deze dag weer een feestje, dit keer bij mij thuis, omdat twee dochters jarig waren. Je ziet wel waar mijn zwakke plek zit...

Dag 11: roze ontbijtbowl, bietjessalade met geitenkaas (eigen recept), tomatensoep, tabouleh, erwtensoep, klein havermoutkoekje
Dag 12: bietjessalade met geitenkaas, tabouleh, boekweitwafels met avocado en zalm, banaan
Dag 13: bananenchia, boekweitwafels met avocado en zalm, rucolasla met gebakken kip en mayonaise, druiven, cola zero
Tja, uit eten voor de verjaardag van mijn dochter bij Holy Smoke, een geweldig hamburgerrestaurant en dan geen hamburger of spareribs nemen maar salade en gegrilde kip. IK vond het in elk geval knap van mezelf.

Dag 14: banaan, banaan/noten/boekweitwafels met amandelpasta, couscous met Marokkaanse groentestoof, Marokkaanse kip, 5 glazen rode wijn.j
Nu was het echt he-le-maal mis. Weer een avondje theater (theatertje om de hoek is onze favo hang-out, maar altijd met eten en je kunt niet kiezen. Ik had niet door dat er couscous onder de groenten zat, die heb ik maar opgegeten. In het kader van "het maakt nu toch niet meer uit" ook nog een vijf (!) glazen rode wijn gedronken en een paar handjes geroosterde pinda's gegeten.

Dag 15: ook weer een "rode" dag. Druiven, boekweitwafels met amandelpasta, geen avondeten gegeten want we hadden een opening op mijn werk met hapjes. Wel allerlei hapjes gegeten, twee glazen prosecco, en, helaas, heel veel brownies. Er was een complete plaat brownie besteld bij de Koekela, echt zalig, ik kon er niet vanaf blijven hoewel ik eigenlijk geen zoetekauw ben.

Na al deze uitspattingen had ik ik niet meer verwacht wat te zijn afgevallen, maar de weegschaal zei vanochtend







Geen opmerkingen:

Een reactie posten